Wie zijn wij?

Wij, Arend en Marianne, zijn het team achter stichting Hondenopvang.
Dit zijn onze honden.
Queeny is de oudste van het trio.
Zij is 22 september 2001 geboren in Friesland in een schuurtje. Op 16 December 2013 is ze rustig ingeslapen.

dan komt haar dochter Ninja
Die is op 23 januari 2003 bij ons thuis geboren en overleden op 15 mei 2012

oh852 Divka onze Cesky fousek.
Zij is geboren op 20 juli 2007  in Tjechië.

Sinds 11 juni 2011 is Daimy, ons opvangertje, ons eigen hondje geworden.Zij komt uit Spanje en is daar in augustus 2010 geboren.
Op straat onder barre omstandigheden gevonden.

Omdat Ninja er niet meer is en ik mijn knuffelhondje miste hebben we op 16 maart 2013 Djinta geadopteerd.
Zij is in November 2012 geboren in Spanje en daar in de vuilcontainer gevonden.

We zijn in maart 2014 begonnen met het opvangen van hondjes uit Hongarije.
En dan loop je het risico dat daar ook een hondje bij zit die blijft.
oh460
Zo is Doeschka op 8 maart 2015 bij ons in de opvang gekomen en op 17 maart hebben we besloten dat ze hier mag blijven wonen.
Ze is rond 3 Januari 2007 geboren zegt haar paspoortje maar de dierenarts denkt dat ze wel 10 plus is.
Ze is op 21 September 2017 rustig in mijn armen ingeslapen.
We hebben 2,5 jaar van haar genoten en volgens ons heeft ze de laatste tijd van haar leven ook genoten van alle avonturen die ze nog heeft beleefd.

Honden zijn onze lust en leven en we wilden heel graag meerdere honden een goed leven bieden.
Omdat we daar zelf de mogelijkheid niet voor hebben, zijn we in 2010 opvanggezin geworden voor stichting Animal in Need.
We hebben drie en een half jaar met veel plezier hondjes opgevangen voor deze stichting.
Het heen en weer rijden naar de vliegvelden, vaak in de nacht, ging ons tegen staan.
 Januari 2014 zijn we daarom gestopt met het opvangen voor deze stichting.
Nadat de laatste opvanger een goed thuis had gekregen werd het wel erg stil in ons opvanghuis.
Na een week waren we het zat en ben ik weer op zoek gegaan of er niet een stichting was
die de hondjes aan huis bracht.
En jawel hoor.Internet is geduldig en je kan er van alles vinden.
Aangezien ik alles eerst wil uitzoeken en veel info wil hebben kost dat tijd natuurlijk.
Ondertussen hoor ik dat er een mevrouw in Dalfsen is die hondjes uit diverse asiels uit Hongarije haalt.
Dat is natuurlijk helemaal geweldig.
Geen gereis meer en ons maakt het niet uit waar de hondjes vandaan komen.
Deze mevrouw is hier komen kijken en we hebben met elkaar een goed gesprek gehad.
Aan beide kanten klikte het en waren we over en weer erg enthousiast.
Dus vanaf maart 2014 gaan we hondjes opvangen voor Carla.
 In Hongarije zitten de hondjes onder barre omstandigheden in het asiel.
Vaak zonder onderdak of eten.
Geen mandje om in te liggen, altijd op je hoede dat je zelf niet als voer voor de andere kennelgenoten word gebruikt.

De hondjes die naar de opvang komen worden goed nagekeken door een goede dierenarts,ze worden gesteriliseert of gecastreert,ingeënt,gechipt en ontwormt.

Als de hondjes dan eenmaal hier in de opvang zijn gaan wij met ze aan de slag.
Kijken wat ze wel en niet kunnen zodat we de toekomstige eigenaren zoveel mogelijk info kunnen geven over het hondje van hun keuze.

Ons eigen team dat nu bestaat uit onze honden Divka,Daimy en Djinta  helpt ons geweldig.

oh851

Ze corrigeren ze waar dat nodig is,spelen met ze en leren ze wat de regels zijn voor een huishond.

Is er een opvangertje verdrietig of heeft steun nodig dan zijn ze welkom om bij onze honden in hun mand te komen liggen.

We hopen dat we samen nog veel hondjes aan een fijn THUIS kunnen helpen.