Lucy/Luus

 

 


20 december 2014We kregen van het bazinnetje van Luus een gezellig mailtje.
Lees maar mee:

Hoi Marianne en Arend,
Dank voor jullie uitgebreide mail en wat leuk dat jullie weer begonnen zijn met het opvangen van hondjes! Hopelijk vinden ze via jullie allemaal weer een fijne plek.
Hier in Tilburg gaat het allemaal super met Luus! Ze is erg lief, af en toe ondeugend (vooral wanneer ze zich verveelt ;) waaks, luistert goed, speelt graag met andere hondjes, rent achter iedere eekhoorn en wegschietend konijn aan en hoopt nog steeds óóit een kat te grazen te kunnen nemen!

Afgelopen maart zag het er even slecht uit omdat ze ineens op 3 pootjes ging lopen. Na uitgebreid onderzoek door de dierenarts en het maken van röntgenfoto's van haar linker voorpoot, bleek ze ooit een trauma opgelopen te hebben waar verder niets aan te doen is. Gelukkig, na een periode pijnstillers te hebben gekregen en een blijvende dagelijkse hoeveelheid groenlipmosselextract, gaat het nu prima en loopt en rent ze inmiddels weer als een dolle! Vooral achter een tennisbal aan rennen is haar favoriete bezigheid maar dat doen we, om haar poot niet té veel te belasten, alleen als we met haar naar de Drunense duinen gaan. Ook de kinderen genieten van haar (als ze thuis zijn) en minimaal 2 keer per dag ga ik lekker met haar een uurtje naar het bos!
Jullie zien: wij zijn nog steeds helemaal gelukkig met ons 'lotje uit de loterij'!
Namens ons allemaal wens ik jullie ook hele fijne feestdagen, een gezond en gelukkig 2015 en heel veel succes met het opvangen en plaatsen van alle nieuwe honden!
lucy35lucy36
          Luus op het zand.                                                                    Even poseren
lucy34lucy37
  Doe mij maar een big mac.                                                                                                    Lekker slapen na de wandeling.


20 december 2013
Van het vrouwtje van Luus kregen we de volgende mail:

Dank jullie wel voor de kerstgroet! Voor jullie natuurlijk ook hele gezellige feestdagen en een gezond 2014 in de hoop dat jullie weer voor veel honden uit Spanje een rustgevende start voor een mooi hondenleven in Nederland zullen zijn.
Met Luus nog steeds alles super. Ze kan inmiddels een aantal uren alleen zijn zonder de boel af te breken en verder steelt ze nog steeds ieders hart met haar vertederende en ondeugende koppie! Ze rent nog steeds achter alles aan wat beweegt en fladdert, maar houdt goed in de gaten dat ze niet te ver afdwaalt. Met de meiden hier gaat ze af en toe mee, wanneer ze gaan rennen in het bos en dat vindt ze ook helemaal het einde. Ook naast de fiets mee rennen doet ze prima.
Ze is inmiddels wat aangekomen en haar vacht glanst mooi, dus écht een stuk!
We zijn erg benieuwd hoe ze het vuurwerk straks vindt: we denken dat ze het best eng zal vinden, maar we zullen zien. Ze mag met ons mee naar de vrienden waar we naar toe gaan, dus het zal wel goed komen.

Het is zo gezellig om al die leuke mailtjes te ontvangen!!!

18 november 2013Gister kregen we een hele leuke mail van het bazinnetje van Luus
Lees maar gezellig mee wat ze ons schrijft:

Hoi Marianne en Arend,

Even een update over Luus.
Ze doet het nog steeds helemaal super !!
Enige minpuntje is dat ze tóch, na twee weken, een kip van de buren te pakken heeft gekregen en die heeft het helaas niet overleefd!Gelukkig vonden de buren het (net als wij uiteraard) wel jammer/vervelend, maar geen drama. Sindsdien hebben we haar niet meer losgelaten in de tuin, omdat ze toch wel héél graag naar de buren wil.
In het bos heb ik haar uiteindelijk na anderhalve week losgelaten en ze doet het geweldig: rent weliswaar achter alles aan wat beweegt (eekhoorntjes en konijnen) en fladdert (duiven en andere vogels), maar zodra ze zélf het idee heeft dat ze mij wel eens uit het oog zou kunnen verliezen komt ze onmiddellijk terug. Ik hoef haar dus niet eens te roepen!
We gaan sowieso 2 of 3 keer per dag met haar naar het bos en wandelen dan ongeveer 45 minuten en wat ze dan het liefste doet is als een dolle achter een tennisbal aan rennen. Ze laat hem dan onmiddellijk weer los , zodat ik hem meteen weer kan gooien.
Daarnaast laat mijn man haar 's avonds ook nog lekker uit, dus beweging krijgt zij (en wij!) genoeg.
Met andere honden gaat het ook uitstekend. De ene keer blaft ze even heel stoer, een andere keer speelt ze enthousiast en weer een andere keer keurt ze de ander geen blik waardig.
Aan de lijn lopen is geen enkel probleem en ook naast de fiets doet ze het heel goed.
Een aantal weken geleden is ze met mij (en een aantal vriendinnen) een weekend mee geweest naar Zeeland. Het strand vond ze helemaal het einde, de zee helemaal niks :). 's Nachts lag ze op haar matje heerlijk naast mij (ik onder in een stapelbed) op de grond.
In huis is ze ontzettend rustig, ligt heerlijk in haar (veel te grote, maar zalige) mand.
Wanneer we weggaan, gaat ze in een lekker grote bench en overdag heeft ze daar af en toe wel moeite mee, maar als we 's avonds weggaan, vindt ze het geen enkel probleem. Is een kwestie van tijd, dan zal ze dat zeker ook geen probleem meer vinden.
Regelmatig krijg ik van mensen in het bos te horen dat ze zo'n leuk koppie heeft en dat het zo'n leuk hondje is en ik kan dat alleen maar beamen: Luus is een lotje uit de loterij!

Zo, jullie zijn weer op de hoogte van een van jullie opvanghonden!
Succes weer, met alle honden die bij jullie in ieder geval een goede opvang en start krijgen in Nederland!

Het is altijd zo leuk om zulke gezellige mail in de mailbox te krijgen.
Zo genieten we een beetje mee met het wel en wee van ons opvangertje.


4 oktober 2013
Vandaag kregen we een uitgebreide mail van het bazinnetje van Lucy.
Lees maar gezellig mee:

Hoi Marianne en Arend,

Hier even een update over Lucy (we noemen haar overigens Luus omdat we dat beter bij haar vinden passen en stoerder vinden klinken :)).
Ze doet het SUPER!!!!
Iedereen bij wie we haar zijn gaan showen vindt haar helemaal het einde.
Jouw tip Marianne om haar, ná het wandelen in de tuin te laten, werkt perfect en inmiddels is het al zo dat als ík haar meeneem naar het bos of in de buurt ze al onderweg plast en/of poept aan de lijn.
Omdat ze afgelopen maandag de hele dag moest overgeven en ik er niet helemaal gerust op was, ben ik dinsdagmiddag met haar naar de dierenarts gegaan. Die heeft haar ook nog eens helemaal nagekeken, een hoestdrank gegeven omdat ze telkens eerst moest hoesten voordat ze overgaf en ook haar oren gecontroleerd: haar linkeroor was al helemaal schoon, maar haar rechteroor nog niet. Dat moet ik nog tot volgende week druppelen en dan woensdag op controle om te kijken of dat ook helemaal schoon is. Ook bij de dierenarts gedroeg ze zich voorbeeldig en wat wel heel leuk was, was dat hij een héél goed gevoel had bij Luus!
Na dinsdag heeft ze helemaal niet meer overgegeven en heel af en toe hoest ze nog een klein beetje, maar verder is ze helemaal fit.
Het wandelen gaat prima. Ze trekt totaal niet, alleen wanneer ze een poes in het vizier heeft, dan zou ze daar het liefst achteraan gaan.
Ook heeft ze maandag bíjna een kip van de buren te pakken gekregen bij ons in de tuin. Gelukkig wist het beest nog dat ie ook kan vliegen en ontsnapte hij al vliegend over de heg! De buurman vertelde net dat de kippen (ze hebben er 3) zich al de hele week rustig houden!
's Avonds ligt ze heerlijk relaxt bij ons op de bank, alsof ze haar hele leven niet anders is gewend en alleen 's nachts verveelt ze zich zo heel af en toe en begint dan een beetje te piepen/blaffen. Ze houdt daar vanzelf mee op als ze in de gaten heeft dat er niet op wordt gereageerd en is dan heel blij als ik haar 's morgens rond kwart over zeven kom halen om te gaan wandelen.
Het grote bos vindt ze af en toe nog wel heel eng: de geluiden, de mensen, de andere honden, maar haar nieuwsgierigheid wint het altijd van haar angst en vanmiddag heb ik haar even los laten rennen met een ander hondje, ook uit Spanje! Dat vond ze helemaal heerlijk en ze kwam direct naar mij terug toen ik haar riep.
Met de hond van mijn vriendin, die ook 2 keer per week bij mij in de auto mee gaat naar het bos, had ze ook totaal geen problemen (en hij niet met haar) en met de hond van mijn zusje, die bij ons op bezoek kwam verliep alles ook soepel.
Jullie zien wel: een lotje uit de loterij, maar dat idee hadden jullie zelf immers ook al.
Het leuke is dat ze zo relaxt is, geen druktemaker, op zijn tijd waaks en zo heerlijk ondeugend kan kijken.
We vinden Luus helemaal TOP en ik heb het idee dat ze het hier ook wel naar haar zin heeft.
Ik hou jullie op de hoogte hoe het met haar gaat en intussen genieten wij met volle teugen van haar!

Groetjes van ons en een knuffel en poot van Luus!!

Van zulke mailtjes genieten we enorm.

29 september 2013
Daar ging ze dan "onze"Lucy.
Zomaar ineens zijn er dan leuke mensen die het wel zien zitten met Lucy.
Die het niet erg vinden dat ze nog wat onzeker is.Die gewoon door gaan met haar met wat ze hier al geleerd heeft.
En dat is best veel.Lucy is ook een slimme meid die komt er wel.
  
Geen schaduw meer achter mij aan,geen ochtensdwandelingen met Lucy.
We genoten daar alletwee van en voor Lucy was het op alle fronten goed dat ze ook eens even alleen op stap ging zonder de veiligheid van de roedel.
Zelf dingen ontdekken,mij aankijken zo van " wat is dat nu weer.....  is dit eng? "
Lucy je gaat naar hele lieve mensen toe we hebben je ook met een gerust hart meegegeven.
Jij moet nu even wennen dat ik niet steeds in de buurt ben 
maar het komt goed dat weet ik zeker!!!

27 september 2013Vanmorgen weer lekker naar het bos geweest.
Het is een goede training voor Lucy.
Ze moest eerst weer even vast maar al gauw vroeg ze of ze los mocht.
Ik heb haar gezegd als je beloofd in de buurt te blijven dan mag je los.
Nou dat beloofde ze heel gauw en heb ik haar losgelaten.
Ze heeft zich netjes aan haar woord gehouden en kwam steeds even zeggen dat ze er nog was en een aai over haar bolletje  halen.
We kwamen nog andere honden tegen dat vind ze nog een beetje eng maar de grootste angst is ze al wel kwijt.
Even blafte ze maar toen ik zei dat dat niet nodig was was het alweer over.
  
                      Lucy speelt verstoppertje                                                                 met voor haar vreemde honden gewoon samen snuffelen
  
                    Daar gaan ze.....Lucy voorop                                                                                         bij de kuil
he he daar word je moe van.

Lucy heeft weer heel wat nieuwe indrukken op gedaan vanmorgen.
Ik had haar net in het bos aan de lijn toen er een andere loslopende hond aan kwam
De eerste dagen zou ze vreselijk zijn gaan blaffen maar nu ging dat al veel beter.
Even blaffen en toen was het over en begon ze de vreemde hond te besnuffelen.
Ik heb haar goed geprezen om haar moed.
Ze komt er wel "onze"kanjer.

26 september 2013Gister zijn we naar het bos geweest en hebben we Lucy een poosje los laten lopen.
Dat ging prima. Ze luisterde eigenlijk los nog beter dan dat ze aan de lijn liep.
Dit is een klein stukje film van gister
http://www.youtube.com/watch?v=a60mbUcn1rw&feature=c4-overview&list=UUjyUYEGoM8TwIieE_otadPw


Lucy begint ook steeds meer naar Divka te kijken en wil zo langzamerhand wel met haar spelen.
  
                                    Leuk stel bij elkaar.                                                                   Wat doe je toch met dat rode ding?
  
                                 Hoe deed ze dat nou?                                                                    Even een schoonheidsslaapje doen.

                    He he ik ben moe van al die nieuwe belevenissen.

Vanmorgen ben ik met Lucy naar het dorp gelopen.Ze zijn hier met de weg bezig dus het is een kabaal en gerommel van jewelste.
Lucy trok zich er weinig van aan en liep netjes aan de lijn naast me.
In het dorp ging het ook heel goed.
We zijn een paar winkels in geweest en alles vond ze best.
Ze liet zich aaien en zelfs de honden die we tegen kwamen werden alleen maar bekeken daar bleef het bij.
In de dierenwinkel heb ik haar bij de konijntjes en cavia's laten kijken nou dat was helemaal niet interressant.
Dus ja ik vind dat Lucy een dikke tien heeft verdient vanmorgen.

24 september 2013
Luci word met de dag makkelijker en een echte ondeugende hond.
Maar ook vreselijk lief.
Ze is nog jong dus die streken horen erbij vind ik.
We hadden vandaag een paar uurtjes de oppas op twee mooie dames
ze waren groter dan Divka. Lucy is er vreselijk tegen tekeer gegaan met haar staart tussen de poten
maar de dames keurden Lucy geen blik waardig en draaide heel hautain hun mooie hoofdjes om
en schrijden weg.
  
                             Zijn dat ook honden?                                                                     Djinta mag zelfs al bij Lucy in de mand liggen.
  
 Zo lang het nog kan lekker genieten buiten                                                        zal mijn baasje ook al gauw komen?

22 september 2013
Lucy begint steeds meer haar draai te vinden hier.
Gister was het de zoete inval maar dat maakte haar niks uit.
Ze ging even vreselijk te keer. Je zou er bijna bang van worden maar eenmaal binnen werd iedereen vriendelijk begroet.
En onder een lekker bakkie koffie ging ze één voor één voor iedereen zitten om een knuffel te halen.
Ze gaat al netjes op haar plaats liggen als we gaan eten of als we het zeggen.
Ze word steeds makkelijker en dat al na een paar dagen.
  
                    Lucy begint de bal te apporteren                                                            ze "helpt"de baas even een stoepje leggen
  
                          Wie komt daar aan?                                                                                           Ze past op pup Bibi

20 september 2013Lucy is een heerlijk hond maar heeft wel een consequente aanpak nodig.
Ze probeert aan alle kanten haar eigen zin door te drijven wat hier helaas niet lukt.
Weet ze dat ze geen poot tussen de deur krijgt dan kun je alles van haar gedaan krijgen.
Ze is ook een supersnelle leerlinge.
Echt zo'n hond die ,als ze weet dat jij de baas bent, voor altijd je kameraad is en alles voor je wil doen.
  
       even meten hoe groot ze is.......groot dus!                                                             heb ik geen mooi koppie?

o dat water daar kunnen ze geen genoeg van krijgen.

Ik had voor alletwee dezelfde halsband genaaid maar dat zal ik toch moeten veranderen want zo op de foto zijn ze moeilijk 
uit elkaar te houden.

19 september 2013
We hadden een heerlijk rustig ritje vanmiddag naar Eelde.
We waren mooi op tijd en het vliegtuig landde ook mooi op tijd.
  
 Het deurtje van de box waar Lucy in zat hing tegen het plakband aan wat ze altijd om de boxen heen doen.
 Dat was nu maar goed ook anders hadden Lucy en benchgenootje Woopi er zo uit kunnen lopen.

  
Lucy wilde heel graag uit haar box en toen ze er eenmaal uit was wilde ze er direct wel weer in.
In de auto was het even piepen en toen was het stil.
Eenmaal thuis kennis gemaakt met onze honden en toen even lekker het veldje op.

Alles was nog zo nieuw en spannend.
Maar ook wel leuk.
Daarna een heerlijke douche en een bak brokjes en nu ligt ze uitgeput van de reis te slapen.

17 september 2013
Als alles volgens plan verloopt gaan we overmorgen 19 september  naar het vliegveld Eelde en halen daar ons opvanghondje Lucy op.
Het is een zwart ruwharig teefje van ruim een jaar jong.
Ze is een mooi middelmaatje en erg lief zo te zien op het filmpje.
  
                             Nog een paar dagen en dan gaat het hek voor haar open en kan ze haar vrijheid tegemoet
  

Er is al een filmpje van Lucy in het asiel gemaakt.
Helaas is er wat mis gegaan en is er alleen een filmpje dat Lucy bij de poezen zit.

http://www.youtube.com/watch?v=zRS1t-NRDk0