Kira

 

 


15 juni 2012We hebben een leuk bericht ontvangen van de baasjes van Kira.
Lees maar mee: 

Hierbij nog een berichtje t.a.v. Kira. 

Ze is nu zo’n goeie 2 weken bij ons en ze begint al aardig te wennen aan ons kleine gezinnetje. In het begin was het nog wat lastig met janken ’s nachts maar dat is helemaal over. Op commando’s als zit, af kom hier reageert ze al een klein beetje. Heel af en toe mag ze van de lijn af, aangezien er in het park nogal wat konijnen zitten, waar ze niet bij weg te krijgen is (ook niet met wat lekkers….).

 Ze ziet de wereld als één grote ontdekkingstocht, vrijwel alles is nieuw en hoewel ze al anderhalf jaar oud is vertoont ze nog heel veel puppygedrag. We kunnen haar prima alleen laten, tot nu toe is er alleen een kussenhoesje gesneuveld (!) Dat was bij Balou wel even anders, evenals de zindelijkheid, dat is bij haar echt perfect! Zelfs in de tuin plast ze al niet meer, wat wel zo prettig is voor mijn gazon!

 Wat wij wel merken is dat ze wel wat klappen heeft gehad, als we een beetje streng (stemverheffing of een tik op de kont met een krantje) tegen haar optreden, kruipt ze helemaal weg en is ze enorm onderdanig, vreselijk vind ik dat!

 Wat ze heerlijk vindt is gras! Lekker rennen in hoog gras of lekker rollen in de tuin dat is het summum van hond-zijn. Onze dierenarts vindt haar geweldig en geeft ook al aan dat ze (gezien haar geschiedenis) bijzonder gezond is. Naar het schijnt heeft hij (nieuwe) apparatuur en tests waarbij hij met zekerheid kan zeggen of ze vrij is van leischmania (schrijf ik dat goed?).

 Ook met Justine kan ze het prima vinden, we hebben afgesproken dat zij ook haar steentje bijdraagt, zo geeft ze haar vaak eten en gaat ze regelmatig met haar wandelen (ook leuk: met haar beste vriendinnetje en haar hondje Puma!).

 Binnenkort gaan we lekker naar Tsjechië, waar ze ook wel weer zal moeten wennen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze binnen de kortste keren dit als haar “andere” huis zal gaan zien. Tegen de autorit ernaartoe zie ik helemaal niet op, want autorijden vindt ze fantastisch. Helaas speelt het weer niet mee, want ik heb zelf een klein cabriootje en als het goed weer is neem ik haar een keer mee met open dak. Volgens mij vindt ze dat helemaal het einde!

 Al met al tot nu toe: Kira is vergeleken met onze vorige honden “een eitje”.

 Nou, dat was het wel zo’n beetje we houden jullie op de hoogte en na de vakantie zullen we ook weer wat fotootjes meesturen (of een filmpje).


 Veel groeten, liefs en een dikke slobber van Kira.

Ik moest wel lachen dat ze Kira een "eitje"vinden vergeleken met hun andere honden.
Gelukkig maar want elke hond neemt zijn of haar eigenaardigheden mee.   

 

29 juni 2012Kira haar baasjes hebben ons laten weten dat heel hel goed gaat met Kira.
 
Kira is nu de derde dag bij ons en alles gaat boven verwachting. Je kunt duidelijk merken dat ze enorm snel leert, dit konden wij al opmaken uit het feit dat toen wij de eerste nacht naar bed gingen, wij er 3 keer uit zijn geweest om Kira een tik met de krant tegen. Eergisteren was dat nog 2 keer en gisteren ging ze in haar mand liggen en hebben we haar niet meer gehoord. Zij is ook zindelijk. Gisteren ben ik met haar naar de dierenarts geweest en zijn de hechtingen eruit gehaald. Ook heeft ze nog een tablet tegen hartworm gehad (over 14 dagen nog 1) uit voorzorg. Zij heeft nog een extra boost enting tegen ziekte van weil gehad. Eind augustus  wordt haar bloed onderzocht op 3 bloed parasieten die in zuidelijk landen voorkomt waaronder de leishmania. De dierenarts zei dat ze met de huidige technieken met 100% zekerheid kunnen zeggen of de hond geïnfecteerd is. Verder vond de dierenarts het een geweldig beest (wij trouwens ook). In het veld bij ons kunnen we haar al af en toe los laten lopen zonder dat ze wegloopt. Gistermiddag heb ik haar 2 uurtjes alleen gelaten en toen ik terugkwam lag ze prinsheerlijk op de bank te ronken. Vandaag is haar eerste grote test geweest en ben ik vanmorgen gaan werken. Zij is dus 4 uur alleen geweest en heeft alleen de kussenhoes van een oud kussentje op de bank kapot getrokken. Ze heeft al behoorlijk wat vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Al met al gaat het super en zijn wij erg blij met Kira.
Ik hou jullie op de hoogte! 

En er zaten ook nog mooie foto's bij.
 
        kijk mij eens mooi liggen wezen                                                                                  en lekker knagen op mijn speelgoed

 
                                                                               eigenlijk ben ik mijn speelgoed aan het slopen
 
                                                                                  knap he onderste boven lukt het ook 
 
                                                                                             even kuieren door de tuin 
 wat heb ik toch een heerlijk leven zo!
Ik hoef mij geen moment te vervelen.
Geweldig he.
Jullie zien wel Kira heeft ook een prima thuis gekregen.              
  
   

26 juni 2012We kunnen er niks aan doen maar Kira heeft alweer haar eigen baasjes gevonden.
Het was wel even een geregel voor ze bij ons achter het huis stonden want de weg werd afgesloten omdat er geasfalteerd moest worden. 
Maar na wat overleg met de mensen van de werkzaamheden is alles toch nog goed gekomen.
Kira vond haar baasjes direct heel leuk en sprong tegen ze op of ze ze al jaren kende.
Later op het veldje hebben ze nog even met haar gespeeld en toen was het alweer zover en mocht ze mee naar haar nieuwe thuis.

 
                          Aktie                                                                                                                              Ruststand
 
       even een onderonsje tussen de spanjaarden                                                            in huis was dit Kira haar plekje
En nu zal ze wel een ander lekker plekje opzoeken in haar eigen thuis.
Het was heel kort maar wel even heel leuk om Kira een beetje te hebben leren kennen.
In die korte tijd hebben we ook zeker van haar genoten.Ze is ook zo lief.            

25 juni 2012We zijn weer veilig met Kira thuisgekomen.
Zonder al teveel oponthoud op de weg.
Ze was helemaal blij toen ze de box uit mocht en sleurde ons zowat de aankomsthal uit.
 
                    daar komt de box met Kira                                                                                he kleintje zat jij ook in het asiel?

 
      Kira is een prachthond                                                                                                  samen met Daimy verkend Kira het veldje

en ze heeft een hele lange staart.

een klein stukje film van Kira
http://www.youtube.com/watch?v=Xw8otTOupVc&feature=youtu.be
            

24 juni 2012
Morgen gaan we ons opvanghondje Kira ophalen uit Eindhoven.
Het is een schat van een hondje om te zien.

    zeg nou zelf een knap hondje toch

er is al een klein filmpje van haar
    .http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=2DRuR3v6Q8E&NR=1