Drazsé

 


23 juli 2021We kregen een leuke mail van Drazse lees maar mee

Hier weer een berichtje uit Eibergen van Drazse.
Vanaf maart dit jaar heb ik het ruim alleen thuis met mijn papa en mama. Zoonlief is ook vertrokken naar een eigen nestje. Alhoewel hij nog geregeld hier komt omdat hij mij erg mist. En ook heb ik al gelogeerd bij hem en zijn vrouwtje. Dan wordt ik heel erg verwend. Ja iedereen is nog steeds gek op mij, en ik ben hier dan ook de meest gefotografeerde en gefilmde 🐕. Ik ben hier nu al zo’n jaartje of 7, en kan merken dat ik ook een dagje ouder wordt. Het liefst slaap ik heerlijk op de bank op mijn eigen kussentje…. Nou ja, alle banken, stoelen en kussentjes zijn van mij. Die heb ik mij gewoon toegeëigend. Autorijden vind ik nog steeds geweldig. Alleen als het warm is, blijf ik lekker thuis daar waar het koel is. Of lekker luieren in de tuin. Vorige week ben ik weer naar de kapper en pedicure geweest, zoals je ziet op de foto hoe mooi ik weer ben. Zo en nu ga ik met papa baas lopen.

Lieve groetjes,
van Drazse
drazse 32drazse33
                Wat vind je van mijn zomerse look.                                          Mee in de auto wat een feest.
drazse34
                                           Drazse je bent een echte diva.


24 december 2020De baasjes van Drazsé mailden ons het volgende:

Hallo Marianne en Arend,

Voor jullie ook hele fijne, warme kerst en voor 2021 aller goeds en dat het een beter jaar mag worden met weer heerlijke knuffels geven en ontvangen.


 19 februari 2019Ook van de baasjes van Drazsé kregen we een mailtje

Ook vanuit het Achterhoekse Eibergen wensen wij jullie en alle dieren hele fijne dagen toe. En op naar een nieuwe start in een nieuw jaar.
drazse29

 2 februari 2019Vanmorgen zijn we gaan koffie/thee drinken bij Drazsé.
Wat een geweldig hondje is dat geworden.
Echt een klein ondeugend madammetje.
Volijk en blij gaat ze door het leven.
Haar baasjes zijn super blij met haar.
drazse26drazse27
            Gezellig naast het baasje.                                                                     Als ze maar bij de mensen kan zijn.


21 december 2018Van de baasjes van Drazse kregen we de beste wensen voor het nieuwe jaar en een paar leuke foto's van Drazse.
drazse 24drazse25


 29 juli 2017We kregen een leuke mail van het vrouwtje van Drazsé.
Lees maar mee wat Drazsé schrijft:
Het is alweer 3 jaar geleden dat ik door mijn nieuwe baasjes bij jullie ben opgehaald. Weglopen is er niet meer bij, maar ik mag niet los lopen met wandelen. Mijn baasjes zijn veel te bang dat ik schrik van geknal en dan luister ik nergens meer na. Datzelfde geld voor onweer......als het begint te flitsen en te regenen dan ben ik al " van het padje ". Het liefst duik ik dan de kelder in waar een knus geriefelijk plekje voor mij is gecreëerd. Natuurlijk ligt hier ook al het lekkers wat ze voor mij hebben gehaald, maar dat weten zij niet 😜 Ook een favoriet plekje van mij is de kledingkast op de slaapkamer. Elke avond als mijn baasjes naar bed gaan, slaap ik bij hen in de kast.... Zie de foto hieronder.
 Elke ochtend kijk ik " mamma" na, die gaat dan werken en ik zit net zolang op de vensterbank tot ze terug komt. Ik ga dan helemaal uit mijn dak, ondanks dat ze maar 3 uurtjes is weggeweest. Mijn " mamma " is nummer 1.
Eten is voor mij belangrijk, autorijden het allerbelangrijkste. Voor een ritje met de auto heb ik alles voor over. Zelfs als die gewassen wordt, boodschappen uitladen of wat dan ook, ik zit erin! Ik heb nu nog een huisje erbij, want de jongste van de "roedel" heeft, samen met vriendje, haar eigen nestje. Jaa ik heb het goed voor elkaar met zoveel fans💜 Zoals jullie kunnen lezen, ben ik hier helemaal op mijn plek, en voor geen goud meer te missen.
drazs22drazs23
                                                                                                                                              In mijn eigen bedstee.


10 juli 2016We kregen een paar hele leuke foto's van Drazsé.
Drazs20drazs21 
Haar baasjes schrijven het volgende:


Hallo allemaal,

Morgen is het alweer twee jaar geleden dat wij Drazse hebben opgehaald bij jullie. Het gaat super met haar, weglopen is er niet meer bij, maar wij blijven alert. Zij is een heel aanhalig hondje dat je enthousiast begroet bij thuiskomst. Iedereen in het gezin is dol op haar en ze wordt dan ook goed verwent. Ook mag ze vaak mee in de auto, want auto rijden vindt ze geweldig. Als zij de autosleutels hoort rammelen, staat zij al op straat bij de auto te wachten. S'avonds als wij gaan slapen, staat mevrouw al klaar om mee te gaan. Haar plekje is in de linnenkast op het eerste schapje, heeft ze zelf uitgezocht. Zoals jullie lezen, een hondje uit duizenden die voor GEEN geld meer weggaat. Een pootje van Drazse en groeten van haar baasjes.

Onvoorstelbaar dat het alweer twee jaar geleden is dat we Draszé in de opvang hadden.
Maar wat heeft haar leventje een goede wending gekregen.


2 januari 2015Van de baasjes van Drazsé kregen we het volgende mailtje:

Vanuit Eibergen wensen wij jullie ook aller goeds toe voor 2015.
Met ons kleine meisje Drazse gaat het super goed. Alhoewel ze de afgelopen dagen erg bang en onrustig is geweest voor het vuurwerk. Zij heeft gisterenavond rond de jaarwisseling dan ook de hele avond onder de kast gelegen. En aangezien ik ook niet zo van dat geknal hou, ben ik lekker bij haar gebleven. Zij is hier helemaal gesetteld en wij zijn allemaal erg gek met haar. Zelfs de buurt kan meegenieten van dit nieuwschierige meisje, omdat zij twee kussentjes tot haar beschikking heeft in de vensterbank. En daar kan zij hele dagen liggen luieren. 
Mensen moeten ook lachen als mevrouwtje mee rent naast de fiets, zij heeft een komisch loopje met haar wapperende oortjes... Het is een nieuwschierig en intelligent hondje die precies weet wat ze wil.
Hier nog een foto van Drazse bij de kachel, deze is net precies genomen en ze vindt het heerlijk.
Wij hopen dat dit jaar nog meer hondjes een goed thuis zullen vinden. Groetjes
drazs18drazs19
Op de uitkijk voor het raam.                                                                                                      Lekker warm voor de kachel.


21 augustus 2014Omdat de baasjes van Drazsé op vakantie waren konden we daar niet op bezoek
maar we kregen wel een leuke mail over Drazsé.
Wat leuk dat jullie wilden langskomen, en wat jammer dat wij net dinsdag in Barcelona waren aangekomen.
Met Drazse gaat het uitstekend. We hebben tot afgelopen weekend nog een logeetje gehad voor twee weken, dat was dus dikke pret voor beide hondjes. Drazse moest alleen die eerste dag dat Guusje weer weg was, wennen dat ze weer alleen was. Het " weglopen" houden wij nu in de hand door heeeeel goed op te passen en buitendeuren direct dicht te doen. Ook de kinderen en schoon kinderen zijn super gek met haar. Vooral zoonlief......daar mag ze zelfs bij op bed liggen. En dat weet ze drommels goed, het is een intelligent hondje. We hopen dat jullie nog wel een keer aankomen zodat jullie zelf zien hoe goed Drazse en wij het getroffen hebben. Hier nog een foto met logeetje Guusje. 
drazs17


18 juli 2014We kregen een leuke mail over Drazsé.
Lees maar mee

HET IS NU EEN WEEK GELEDEN DAT DRAZSE MET ONS IS MEEGEGAAN. ZIJ IS EEN HEERLIJK KNUFFEL HONDJE DAT HAAR PLEKJE AL HELEMAAL HEEFT GEVONDEN IN ONS GEZIN. EEN HEEL MAKKELIJK EN GEZELLIG HONDJE DAT BIJ DE MENSEN WIL ZIJN. MAAR OOK WEG LOPEN ALS ZE DE KANS KRIJGT. GELUKKIG BLIJFT ZE DAN WEL IN ONZE BUURT OMDAT HIER ALLEMAAL LEUKE BUURHONDJES ZIJN DIE ZE EEN BLIKSEM BEZOEKJE BRENGT VOORDAT WIJ HAAR WEER TE PAKKEN HEBBEN. IN DE FIETSMAND VINDT ZIJ OOK SUPER...VOORAL KOEIEN TREKKEN HAAR AANDACHT. ZOALS IK AL SCHRIJF VOELT ZIJ ZICH HELEMAAL THUIS HIER. BEDANKT VOOR DIT LIEVE MEISJE.
drazs15drazs16
De prinses op haar troon                                         Samen met haar baasje 

 


 11 juli 2014Drazsé heeft ons opvangnest verlaten.
Gister kreeg ze bezoek van twee leuke meiden en hun moeder.
Drazsé vond het allemaal geweldig en ging al gauw bij één van de meiden op schoot zitten.
Ze hoefden er niet lang over na te denken en na nog wat info over en weer ging Drazsé mee.
drazs12drazs14
            Dag Jip.                                                                                                                        Nog een onderonsje met Djinta.
Mijn schoot is weer leeg nu Drazsé verhuisd is.
Maar zij is denk ik wel blij want ze heeft  drie of misschien wel meer schootjes om op te zitten.
Aandacht zal ze niet tekort komen en laat ze dat nu helemaal niet erg vinden.


9 juli 2014Drazsé is een heerlijk hondje.
Eigenlijk een heel nieuwsgierig dametje.
Alles moet onderzocht worden.
Achter alle deurtjes en kasten moet gekeken worden of het er wel schoon is.
Tja.....
Op schoot zit ze graag....hup voor je het weet zit ze er op.
Mee in de auto....Drazsé zit er in voor je er erg in hebt.
Achterin de auto......dacht het niet.
Voorin is veeeeel leuker.
Met haar grote donkere kijkers pakt ze je zo in.
drazs6drazs7
          Wat zie ik nu weer!                                                                                               Drie kleine minimaatjes.
drazs8drazs9
     Moet ik me er even mee bemoeien!                                                                       Wat nu weer!Kan ik nu nooit ff rustig slapen!
drazs10
         Heerlijk zo'n vriend.                                                                                                              
                                                                                                                            
                                                                                                                          


7 juli 2014Drazsé is een heel gezellig lief klein meisje.
En heel bescheiden.
Ze komt soms vragen of ze op schoot mag zitten.
Als je haar dan oppakt en knuffelt knort ze van genoegen.
Zoals jullie zien hebben ze haar mooie vachtje eraf geschoren.
drazs2drazs3
           Mag ik op schoot?                                                                                 Wat doen jullie daar?
drazs4drazs5
     Wat is de wereld groot ineens.                                                                                Goed verzekerd kwam Drazsé aan.
Tuigje en halsbandje om.Alles aan elkaar gekoppeld zodat ze niet kan ontsnappen.

Een filmpje van de kleine meid.
https://www.youtube.com/watch?v=bpiTep-36j8&list=UUjyUYEGoM8TwIieE_otadPw


4 juli 2014En dit kleintje krijgen we ook in de opvang.
Een heerlijk hondje volgens mij die in Hongarije gewoon op straat liep.
In het asiel dachten ze dat haar baasjes nog wel  zouden komen opdagen
maar nee hoor geen baasje melde zich meer voor Drazsé.
Ze zat weg te kwijnen in het asiel en is toen naar een opvanggezin gebracht.
Zo'n opvanggezin in Hongarije doet eigenlijk niet veel om het hondje aan een baasje te helpen
dus toen Carla vroeg of Drazsé mee mocht naar Nederland was dat direct goed.
DrazsDrazs1
    Drazsé is een gesteriliseert teefje van anderhalf jaar jong.Ze is een vrolijk lief hondje zegt de pleegmoeder uit Hongarije.
    Een hartenbreekster volgens haar.Nou dat beloofd wat.

Die mevrouw heeft ook een paar kleine filmpjes van Drazsé gemaakt.
https://www.youtube.com/watch?v=Qj4t9A1gtIc&list=FLjyUYEGoM8TwIieE_otadPw&index=5

https://www.youtube.com/watch?v=oIB0ZP8SIKQ&list=FLjyUYEGoM8TwIieE_otadPw&index=6

https://www.youtube.com/watch?v=PQTWqQHVAcw&index=7&list=FLjyUYEGoM8TwIieE_otadPw