Grace/Cita

 


15 maart 2019Zo maar ineens worden we verrast met een mailtje over Cita.
Lees maar mee:

Ik dacht, misschien vinden jullie het leuk om te horen dat het nog steeds heel goed gaat met onze Cita.

Ze is een fantastisch enthousiaste hond en nog gehoorzaam ook.

Ze kan overal mee naar toe en gedraagt zich keurig.

Allemansvriend is ze niet, maar een ieder die haar bekend is kan op een warm onstuimig en luid welkom rekenen.

Ze heeft ook een vriendin (Lola) die vaak bij ons is omdat wij  op haar passen.

Het heeft wel even geduurd voordat ze haar aardig vond, maar nu is het goed.

Een eveneens zeer enthousiaste soortement labrador, die bij mijn dochter en haar gezin woont.

Cita houdt niet van prutsloten, maar als Lola zich in de modder wentelt vind ze dat zij niet achter kan blijven.

Dan hebben we dus 2 modderhonden, gelukkig hoef ik ze niet alleen schoon te maken, vele handen maken licht werk.

We hopen dat ze nog heel lang bij ons kan blijven, en even afkloppen, tot op heden is ze kerngezond .

Dat is toch geweldig zo'n mailtje maakt je dag weer goed.
grace4grace5
             Cita                                                                                                            Cita samen aan het spelen met haar vriendje.
grace6grace7
                                   Heerlijk aan het strand.                                                                                                 Vangen Cita.
   
8 December 2011Gister een heel leuk mailtje gekregen over Cita.

   Ik stuur jullie een foto van Cita gezellig met 3 van onze (oude) katten in diepe rust, heel ontspannen. (Na het vertrek van Noor) De foto is gemaakt nadat Cita ons bij het opstaan "blij" verraste met een wolk aan witte bolletjes golvend over de vloer. Groot gat in haar toch niet zo goedkope hondenkussen. Wij dachten heel naief dat ze deze toch niet stuk kon krijgen. Ja, dat word dus repareren en moet Cita het een tijdje zonder ligplaats doen, ze probeerde nog wel bij Holly in de mand, maar dat vond Holly toch niet zo'n heel goed idee. Zeker te krap geworden, want Cita is best een stuk gegroeid. Nou ja zeg, wat dan? Zo loopt Cita even met de ziel onder haar arm te zoeken naar een warm en zacht plekje en kijk eens aan, de katten liggen vaak op het kleed voor het raam. Daaronder ligt de vloerverwarming, prima plek dus. En , jullie zien het, geen probleem, 3 van de katten schuiven gezellig tegen haar aan en zo is het goed geregeld, lekker knus. De vierde kat, onze Noortje, die vind het minder geslaagd en gaat dan ook tegen de muur aan zitten. Ze rent niet meer voor Cita weg, nu kijkt ze wel lief maar als je haar kon horen, nou, dan begrijp je waarom Cita doet alsof ze haar niet ziet. Wat je niet ziet, dat is er niet, maar van slapen komt niet veel op die manier. Gelukkig blijft Noor niet lang, want zij is nog jong en heeft op haar manier nog veel te doen. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat Cita hardnekkig met haar wil blijven spelen, de enige kat die nog niet te oud is om rond te rennen. En...... Wat Cita in de kop heeft, nou probeer dat er maar uit te krijgen. Overwegend lief en rustige hond, maar owee als ze een bui heeft. Ze kan heel hoog springen en het liefst tegen de kleinkinderen en niet te vergeten mijn dochter op. Ze gaat compleet uit haar dak als ze hen ziet. Springt , gilt en rent heel hard heen en weer, kortom gek van geluk. Niks met haar te beginnen, gelukkig zijn ze allemaal erg dol op haar, dus geen probleem. Inmiddels is ze ook niet meer bang van andere honden, we gaan met haar naar het strand en daar ben je nooit alleen. Veel honden altijd en altijd wel weer vriendenhonden om mee te rennen en hun ballen af te pakken. De andere honden moeten van goede huize zijn om Cita de bal afhandig te maken, ze kan supersnel rennen, wenden en keren. De windhond in haar! Grappig wel, als ze het een beetje eng vind zoekt ze nog steeds bescherming bij de altijd onverstoorbare nooit bange Holly. En..... zo leuk ook weer, ook Cita past zoals al mijn honden altijd op de kinderen, blijven ze wat achter haalt ze ze op en beschermt ze. Net alsof ze zegt "Kom op, doorlopen jullie, niet zo ver bij de grote baasjes weggaan, bij elkaar blijven hoor! " Nou dit is weer een lang verhaal geworden, ik zou nog veel meer kunnen vertellen, maar dat voert te ver.  
wat knus het zo met z'n allen op het kleed.


Het is heerlijk zulke verhaaltjes in de mailbox te krijgen. 


26 oktober 2011We hebben zo'n leuk mailtje over Gracita gekregen dat ik gevraagd heb aan haar baasjes of ze het goed vonden
dat wij het op de website plaatsten.
Dus met toestemming van de baasjes het volgende mailtje:
 
  Wat jammer dat wij weg moesten toen je belde om langs te komen, maar mocht je weer in de buurt zijn, je bent welkom. Ik laat jullie nog even wat over Cita horen. Want.... Cita is uit logeren geweest, voor de eerste keer en dan ook nog de eerste 2 dagen zonder Holly. Dat komt wij waren kort voor we een paar dagen weg zouden gaan ziek geworden, en zo besloot mijn dochter dat Cita wel eerder bij haar kon komen. Dan konden wij uitzieken en Cita bij haar haar energie kwijtraken. Wij, tutterig als we worden, hoopten maar dat het goed zou gaan. En een lol dat Cita heeft gehad, nou, ja niet direkt hoor, de eerste nacht moest mijn schoonzoon er zeker 3x uit om haar te troosten en een tijdje bij haar te blijven. Ze jammerde de buurt wakker, en heeft van frustratie de gordijnen afgetrokken en verscheurd in vele wolkerige stukjes, dat was dan wel weer leuk vond ze, want een paar dagen later nam ze het overgebleven gordijn onder poten. Ook enige tijdschriften , een vaas met decoratie en de nieuwste blouse van Daisy hebben het niet overleefd. Ach ja, zo zal ze hebben gedacht, je moet weten dat je een leuke hond te logeren hebt. Na eigenlijk korte tijd met veel buiten spelen met de kinderen, ging het verder helemaal goed, en toen ook Holly nog kwam, was de vreugde compleet. Gelukkig zijn mijn dochter en schoonzoon niet kinderachtig, want Holly poepte van de zenuwen uit blijdschap in de kamer (ze word erg oud) en Cita stoof jammerend van vreugde al om zich heen happend heen en weer en de kinderen liepen achteloos weer dwars door de poep de kamer door. Hé, hoezo poep? En zowel dochter als schoonzoon ondergaan dit (net als wij) zonder enig probleem. We kijken het eens aan en ruimen de boel maar op. Cita hield wel de hele week een stevig oogje op mijn dochter, die ze uiteraard al wel kende voor de logeerpartij. Ze wilde haar niet ook nog uit het oog raken. Gelukkig voor ons, was ze ook nog eens uitzinnig van vreugde toen wij haar weer kwamen halen. En heel groot pluspunt, ze wilden haar eigenlijk best nog een tijdje houden, want het ging zo goed en ze is zo leuk en helemaal niet moeilijk. Dus conclusie, ze heeft een ieders hart gestolen. Zelfs van mijn schoonzoon, die eigenlijk alleen (zegt hij) van hele grote honden houdt, voor Cita maakt hij een uitzondering. En het gekke is, ook met katten van mijn dochter gaat het prima, blijft alleen onze jongste kat waarvoor het duidelijk geen liefde op het eerste tweede etc gezicht is. Maar wie weet, aan Cita zal het niet liggen die doet van alles om maar lief gevonden te worden , nou Noor nog. 

Die Gracita boft maar met zo'n familie.  


27 september 2011Niks vermoedend doe ik de mailbox open en kijk een berichtje van de baasjes van Cita.
En het is zo'n leuk mailtje we moesten er echt om lachen.
Het baasje heeft het zo leuk beschreven hoe ondeugend Cita soms is en soms echt niet wil komen als ze haar roept.
Ze vermoed dat er toch iets van windhond in Cita zit gezien haar jachtpassie.Dan gaat het ene voorpootje omhoog en kan ze heel gefixeert naar iets kijken.
Één van haar zonen noemt Cita Daffy Duck en ook daar schijnt ze naar te luisteren.
Al met al gaat het heel goed met Cita. Ze heeft ook haar gekke buien dan raced ze even heel hard heen en weer maar meestal is ze wel rustig.
Ze kan ook heerlijk tegen Holly aankruipen. Ze kunnen het prima met elkaar vinden.
Cita is ook al flink gegroeid ze is nu 52cm en toen ze bij ons weg ging was ze zo rond de 44cm. 
Heerlijk om zo'n mailtje te krijgen dat zijn echt de kleine verrassingen van het leven. 

 

                                                               


15 juli 2011Vandaag bericht gekregen van de baasjes van Grace dat het heel goed met haar gaat.
Ze gaat nu met de mooie naam Gracita door het leven bedacht door de kleindochter.Uiteindelijk zal het wel Cita worden.
De kleindochter wandeld veel met Cita en past dan goed op dat ze niet in de sloot terecht komt want ze vind dat Cita eerst moet leren zwemmen.
Cita heeft een kwartier lang tegen de katten zitten schelden. Die zijn rustig blijven zitten, hebben dat aangehoord,zich omgedraaid en weggelopen.
Nu laat Cita ze met rust.
De baasjes zijn zo blij met Cita dat ze haar nu al voor geen goud meer willen missen.
9 JULI 2011


Vandaag is Grace met haar nieuwe baasjes meegegaan.
Ze keek nog één keertje om en ging toen braaf met ze mee in de auto.
Zo is Grace. Niet moeilijk en ze neemt het leven zoals het komt.
Ze krijgt een volwassen hondenvriendin die kan haar nog veel leren
en als Grace moe is kan ze er lekker naast gaan liggen slapen.
Het ga je goed Grace. Je krijgt er een hele familie bij die van je houden zoals je bent.
Dag kanjer van ons. Het was een plezier je in de opvang te mogen hebben.7 JULI 2011


Vanmorgen in het bos was het weer dolle pret
Zelfs Grace begint een beetje los te komen
en af en toe rent en dolt ze even mee
maar ja daar word je wel moe van hoor
dan moet je toch nodig weer even gaan zitten uitrusten

Peppa was vanmorgen meer van het snuffelen.
Elk grassprietje en blaadje werd grondig besnuffeld en geïnspecteerd.


30 juni 2011


Die Grace is toch zo'n leuke hond.
Soms heeft ze even een gekke vijf minuten en dan komt er wat in beweging hoor
alles aan haar lijf flappert alle kanten op en een lol dat ze dan heeft
daarna gaat ze weer zitten of er niks gebeurd is
ik gek gedaan.... hoezo..... hoe kom je erbij.


Peppa is een heel ander hondje.
Als die op stoom raakt blaft ze dat het een lieve lust is
hup achter Divka aan samen de bal ophalen
of met z'n allen achter elkaar aan rennen
wat een lol
en als ze moe zijn gaan ze gezellig bij elkaar liggen uitrusten.


27 juni 2011


 

Grace is een heerlijk slungelige lieve rustige trouwe pup.
Ze ligt het liefst bij mij in de buurt.
We kunnen weten dat we een jonge pup in huis hebben want de hele kamer ligt vol met hondenspeelgoed.
Ze hobbelt de hele dag achter mij aan.
Af en toe heeft ze een  gekke bui maar na een paar gekke bokkesprongen moet ze nodig weer even uitrusten.
Komt ze iets tegen wat ze niet kent dan gaat ze dat eens even rustig zitten bekijken.
Grace is een hond om van te houden.Als je haar in haar ogen kijkt ben je op slag verliefd op haar.

Wat een leuk hondje is Peppa. Het is net een klein hertje zo mooi van kleur.
Het is een ontzettend lief vrolijk hondje. Ze vind het heerlijk om een lekkere wandeling te maken en overal eens uitgebreid te snuffelen.
Met onze andere honden vind ze het geweldig om zo af en toe even lekker te ravotten.
Af en toe komt ze even bij mij om een knuffeltje te halen.
Zet ik haar dan op schoot dan springt ze er direkt weer af. Dat hoeft niet zo van haar.


26 juni 2011


Daar gaan we dan weer nu richting Schiphol.Het is rustig op de weg en we zijn dus ruim op tijd op het vliegveld.
We zijn nog heerlijk aan het kletsten met z'n allen als de benchen er, boven verwachting snel, al aankomen.
Ons kleine opvangertje Peppa zit in het tasje.En de grote opvangpup Grace van 4 maand zit bij Fred in de bench.
Er zijn drie adoptiehonden bij en die baasjes zijn weer reuze blij met hun honden.