Lotti/Lotje

 


20 december 2018Van het baasje en het vrouwtje van Lotje kregen we de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Met Lotje gaat het goed.Ze heeft alleen een poos geleden haar pootje gebroken maar dat is allemaal weer goed hersteld.
Haar hondenvriendje is afgelopen jaar op de leeftijd van 19 jaar overleden.
lotti61


6 januari 2017Van de baasjes van Lot kregen we de beste wensen voor het nieuwe jaar en een paar leuke foto's van Lot.
Ze schrijven het volgende over Lot:
Onze lieve Lot is een lot uit de loterij wat een leuke en lieve hond. Ze kan buiten een onzekere meid zijn en met name herdershonden maken haar erg bang.
Maar onze Boomer 18 jaar inmiddels. Helpt haar nog steeds door dik en dun .
lotti56lotti57
      Wat een mooi koppetje heeft ze toch.                                                                     Lekker relaxen op bed.
lotti59lotti60
De bank ligt ook wel goed.                                                                                Heerlijk in het bos.15 maart 2015Van de baasjes van Lotje kregen we weer een erg leuk mailtje over Lotje.
Lees maar mee:

Het is een tijd geleden dat we wat van ons hebben laten horen.
Maar hebben wat getobt met zieke ouders en zelf ook beiden flink ziek geweest met longontstekingen.

Onze lieve Lotje is echt een grote meid geworden en
heeft van alles voor het eerst gezien,sneeuw,het strand vindt ook alles leuk.
Lot is een tevreden en makkelijke hond vindt niet s fijner als mee te gaan en lekker te wandelen ,maar als het iets minder is toen we beide ziek waren past ze zich aan en komt je gezelschap houden.
Het omgaan met vreemde met name grote honden gaat wisselend de ene keer loopt ze gewoon mee en rent ze erlangs.Maar soms gaat ver van tevoren de nekharen al omhoog en staart naar beneden,uit angst en onzekerheid gaat ze dan blaffen.
Ondanks dat we zien dat ze dan bang is lopen we toch door soms rent ze dan het hele pad terug maar ook gaat ze weleens met een omweg er om heen.
Boomer is voor niets bang en laat haar dan zien dat ze er best langs kan .Mooi om te zien.
Ze zijn erg aan elkaar gehecht en komen ook voor elkaar op als er een andere hond bijkomt.Lot haar energiebehoefte is wat groter dus we gaan met Lotje grote rondes lopen en lopen dan later met Boomer erbij een wat kleinere ronde.
Boomer is in januari 16 geworden.
Lotti51lotti52
    Lotje in de slaapstand.                                                                    Samen spelen met Boomer in de sneeuw.
lotti53lotti54
Lotje in de sneeuw.                                                                                 Genieten aan de zee.
lotti55
          Samen met Boomer pootje baden.
  


9 december 2014We kregen een leuke mail van de baasjes van Lotje.
Lees maar mee:


Hier gaat alles goed met onze lieve honden.
Onze lieve Lot is nu inmiddels een jaar geworden en doet het echt heel goed wordt zelfverzekerder en gaat steeds beter luisteren zonder dat ze afgeleid wordt door haar omgeving.
Lotje heeft wel zoveel energie dat we buiten de gewone (lange)rondes met Lot vrijwel dagelijks nog even naar het Doornse gat rijden zodat ze zich nog even uit kan leven.
Lotje houdt erg van geuren speuren van konijnen en muizen ook denk ze dat ieder konijn zich verschuilt als ze haar zien aankomen.
Ze is zo snel en is echt aan het zoeken en jagen.............Ze klimt en klautert dan omhoog en kijkt trots naar beneden.
Boomer gaat ook regelmatig mee en probeert dan ook stoer mee te klimmen en speuren.
Lotje heeft ontdekt dat het ook erg lekker is om 's nachts op het voeteneind te klimmen en slaapt en snurkt dan heerlijk tot de wekker gaat.
Toen Boomer jonger was sliep zij daar maar nu ze niet meer kan springen is haar plekje ingenomen.
We zijn benieuwd hoe het zo gaat als we de kersboom gaan zetten.......................
lotti46lotti50
   Joehoe...ik ben hier!                                                                               Waar heeft dat konijn zich verstopt.
lotti48
   Je krijgt wel honger van al dat geklim en gezoek naar die konijntjes.
lotti49lotti47
 Na het eten een tukje doen.                                                                    Dit is nog veeeeeeel fijner.
 


21 oktober 2014


 

We kregen weer een leuk mailtje over Lot(je)
Lees maar mee:

 

Beste Marianne en Arend

Eindelijk weer eens een berichtje van Lot(je)
We zeggen regelmatig tegen elkaar dat we het zo goed getroffen hebben met onze lieve Boomer en Lotje.
Boomer wordt nu snel oud dus Lot gaat wat meer alleen op pad met ons..............Dit vindt ze niet leuk ze wil graag dat Boomer meegaat en loopt dan in het begin steeds om zich heen te kijken.
Ze heeft echt enorm veel energie en moet echt lekker kunnen rennen en stoeien met andere honden.
In huis is ze erg lief en zoekt ze vaak een plekje waar ze lekker kan liggen het liefst dicht bij ons en met de nodige knuffels.
Stoeien met de baas is ook erg leuk vooral als er overal behangsnippers liggen.
Lotje is tegen mensen groot en klein erg vriendelijk en niet bang,maar voor vreemde en vooral grote honden is ze erg angstig( paar nare ervaringen met grote honden).
Met sommige honden lukt het dan om toch kontact te krijgen en dat ze daarna voorzichtig gaat kijken maar er zijn ook honden bij dan is ze bang en zo blaffen dat we haar dan maar uit de situatie halen .Ze rent anders namelijk zo naar huis en dat is ook eng.
Ik blijf het jammer vinden dat sommige mensen hun hond los laten lopen terwijl het n iet kan en ze andere honden kwaad doen.Dan heb je zelf een lief en sociaal hondje die dan toch nu door die nare ervaringen bang is.Boomer helpt haar altijd door er naar toe te lopen hoe oud en klein ze ook is.
We zijn blij met ons leuke stel.
Lot wordt ook steeds donkerder van kleur en is echt een mooie hond we krijgen vaak complimenten.Leuk is dat.
Lotti42lotti43
 Samen in het bos.                                                                           Zo kan ik het wel volhouden hoor.
lotti44lotti45
    Zullen we je "helpen"baasje?                                                                  Niks heerlijker dan relaxen op de bank.

 

31 augustus 2014We kregen een gezellige mail over Lot die maar steeds groter en groter word.
Lees maar mee:

Hallo Arend en Marianne

Zo we hebben de vakantie al weer achter de rug.
Zijn een paar dagen naar de Ardennen geweest en de hondjes zijn thuis gebleven bij een vriendin die op is wezen passen.
Zoals je op de foto,s wel kan zien lijkt Lotje te blijven groeien.............Ze heeft na de kuren wel gevoelige darmen overgehouden en ook wel eens een dagje diarree maar dat heeft geen invoed op het groeien en functioneren.
Lot is heel sociaal als je een boek aan het lezen bent komt ze er gezellig bij liggen.
Ze heeft ook geen idee hoe groot ze al is en wurmt zich in de kleinste mandjes met haar lange poten.
De vensterbank is haar favoriete plek op de dag daar kan ze alles overzien en af en toe lekker hard blaffen tegen alles wat voor bij komt.......
Lekker rennen en ravotten in het zand of het bos blijft ook altijd leuk........helaas tijdens de wandelingen in een week 2 nare ervaringen met verschillende duitse herders dus het is nu janken en blaffen als we er een tegen komen..........Toch maar even doorzetten en er toch langs maar het is wel heel zielig als ik haar dan zo ontzettend bang zie............

Jullie nog veel opvanghondjes??
Fijn weekend 
lotti38lotti39
   Graven in het zand.....je weet maar nooit wat je tegen komt en samen met het vrouwtje een blaadje lezen.
lotti40lotti41
Op de uitkijk.                                                                                           Is mijn mandje nu zo gekrompen of ben ik zo gegroeid?


23 juli 2014We kregen een leuk mailtje over de lieve maar ook ondeugende Lotje.
Lees maar mee:

Even weer een bericht over Lotje.

Onze lieve Lotje is echt al een grote hond geworden haar vacht is mooi donker geworden.Ze groeit niet meer zo hard maar mensen die haar niet zo vaak zien zeggen steeds wat is ze groot geworden...............
Lotje kan ook steeds harder rennen en is ontzettend snel,het leuke is dan ook doen alsof je de baas niet wilt horen als je terug moet komen en dan lekker blijven rennen en spelen.Daar zijn we flink mee aan het oefenen.............maar met wat lekkers is ze wel te paaien.
Ze is erg lief voor Boomer die met deze warme dagen niet zo goed vooruit kan.Lotje is lief en geduldig en blijft dan steeds wachten tot Boomer er aan komt.
Ook in huis moeten we wel opletten teenslippers zijn erg leuk om aan de onderkant het dopje af te bijten en van de week vondt ik een schoen (terug gelegd in de kast) zonder hak.Dus ondeugend als de gelegeheid zich voordoet.

Ook heeft ze heerlijk in het water gelopen en zelf een poging gewaagd om een beetje te zwemmen.Maar dat vindt ze ook nog wel spannend ,als Boomer wel gaat zwemmen gaat ze mee dus dat helpt haar wel.
Het gaat dus gelukkig erg goed met onze Boomerke en Lotje.
Kunnen de opvanghondjes het nog een beetje uithouden in de warmte??
Lotti34lotti35
             Ik doe nooit wat hoor!                                                                                        Samen op de bank. 
lotti36lotti37
Zou ik dat ook durven?                                                               Kom erin Lotje het water is heerlijk.


23 juni 2014We kregen een gezellige mail over Lotje.
Geniet mee wat de baasjes over Lotje te vertellen hebben:

Hallo Arend en Marianne
Lotje is na de sterelisatie snel opgeknapt en wilde al na een paar dagen weer rennen en ravotten ,we hebben haar met moeite een week aan de riem kunnen houden.
Maar ja na die week heeft ze de schade ingehaald .........rennen ,vliegen,ravotten,
Mee gaan met de auto en dan vooral met de cabrio vindt ze heerlijk en je ziet haar dan echt genieten achterin .
Het is ook erg leuk om te zien hoe gek Boomer en Lot op elkaar zijn en ze vinden het erg fijn om samen dingen te doen,we gaan wel 1x per dag met Lot alleen een stuk lopen omdat zij toch wat meer energie heeft als ons oude hondje.Dit vinden ze beide niet zo leuk want ze begroeten elkaar bij thuiskomst alsof ze elkaar dagen niet hebben gezien...............
We moeten wel goed op blijven letten dat we alles in huis goed opbergen en de kastjes goed dicht doen want Lot is ook goed in het opendoen en leeghalen van kastjes................Komt dan ook trots laten zien wat ze eruit haalt.
Ook kabels zijn niet veilig dus het huis is nu wel Lotjeproof gemaakt ,het is een energieke ondernemende meid.
Maar het is iedere dag weer genieten om samen met Boomer en Lot door het bos te mogen struinen dus we genieten van elkaar.
lotti30lotti31
      Samen met Boomer in de zon.                                                  Samen mee in de cabrio.
lotti32lotti33
   Samen in het bos.                                                                Lotje is geen kleine meid meer.


6 juni 2014Lotje is een kleine deugniet.
Lees maar mee wat het vrouwtje over haar schrijft:

Beste Arend en marianne

ik heb de foto,s van de reunie bekeken en zo te zien was het een gezellige geslaagde dag.

Onze "deugniet" Lot groeit goed en weegt al 10 kilo,we moeten wel goed uitkijken dat we niets s,avonds laten staan van Boomer want in de nacht slaat lotje toe en eet alles op dus we letten wel op dat ze niet dicht groeit.

Jagen op eenden en poezen is wel een gezamelijk iets wat Boomer en lotje samen doen....................Sowieso vindt Lotje speuren naar geurtjes erg leuk en is ze in het bos erg druk met alle sporen.

Gisteren hebben we Lotje laten steriliseren,daar was ze gisteren nog wel een beetje moe van maar vandaag alweer behoorlijk de oude en wilde ze weer op pad.
ze wil graag los lopen maar we houden haar toch maar een paar dagen aan de riem.
Ook dit laat ze allemaal over zich heen komen.De dierenarts gaf ook nog aan dat het wel een heel lief hondje is een modelpatient..............
Het is echt een superlieve hond waar we erg van genieten.
                                        lotti27Lotti29
                                  Verzamelen in de vensterbank.                                                                  Bijkomen van de operatie.
                                        lotti28 
                                  Lotje voelt zich alweer wat beter.


23 mei 2014Nou die Lotje maakt er een potje van.
Lees maar mee wat haar baasjes over haar schrijven:

Hallo Marianne en Arend.
Hier gaat alles zijn gangetje met onze ondernemende Lotje.
Ze is vorige week vast begonnen met behang scheuren in de slaapkamer.................
Ze was heel trots op waar ze mee bezig was geweest loet het ons kwispelend zien toen we uit ons werk kwamen.
We houden nu maar wat meer deuren dicht want Lotje is erg ondernemend en als ze een open kastje ziet of een deur open dan met alles wat er in ligt er ook uit.
De aandacht van het gaten graven is verlegt naar andere activiteiten.
Lotje krijgt steeds meer uithoudingsvermogen en wil graag lange wandelingen maken en klimmen en klauteren op alles wat ze tegenkomt erg leuk om te zien.
Ze is erg lief en aanhankelijk komt geregeld langs voor een knuffel en een spelletje met de bal.
Uiterlijk verandert ze nu snel haar vacht wordt steeds donkerder en ze wordt behoorlijk hoop op haar poten het puppyachtige is er al echt vanaf.
Met haar ontlasting blijft het wisselend ,De dierenarts gaf ook aan dat het nog wel een poosje zo kan blijven mede door de kuren die ze gehad heeft het darmstelsel is toch wat zwakker en heeft tijd nodig om te herstellen.
Ze vindt de carmibest heerlijk en we blijven dus maar rauw voeren ook om die giardia minder kans te geven om terug te komen.
Schijnt dat deze parasiet zich graag nestelt in koolhijdraten en minder in rauw vlees.
Jammer genoeg kunnen we beide niet aanwezig zijn de 24e .Martin was van plan om te komen maar door ziekte van een collega moet hij deze het weekend vervangen en ook ik heb mijn werkweekend.
We hopen dat jullie een mooi weekend hebben.
lotti22lotti23lotti24
Lotje met haar neusje in de wind.                                               In de vensterbank                                 Boomer en Lotje wat een leuk stel.
lotti25
Ondernemend Lotje vond dat het behang maar eens vernieuwd moest worden.

 


6 mei 2014Lotje is een grote meid aan het worden.
Lees maar wat haar vrouwtje over haar schrijft:

Lotje ziet iedere dag weer wat nieuws en kijkt haar ogen uit als ze op verschillende plekken komt.
Ze wordt inderdaad wel pup af en een mooie jonge hond,haar vacht wordt ook steeds donkerder en haar snoetje is ook al wat spitser geworden.
Ze vindt het steeds leuker om op onderzoek te gaan en gaat ook wat verder bij Boomer vandaan,maar als je haar roept komt ze wel snel weer terug..................
We zijn zondag bij de Pyramide in Austerlitz geweest waar je fijn kan wandelen maar waar ok draaimolens en botsauto,s zijn .ze loopt overal zonder moiete langs is niet bang en kijkt naar alles wat er gebeurt.
jonge kinderen vindt ze ook erg leuk en kunnen lekker met haar spelen.
Alleen van vreemde grote honden is ze wel een beetje bang en dan is achter Boomer of ons schuilen wel zo veilig.
Gaten graven gaat haar steeds beter af ze worden groter en dieper ................We poberen het haar af te leren maar je bent er niet altijd bij haha
Darmen gaan deze week weer wisselend jammer genoeg de ene keer stevige goede ontlasting maar soms aan het eind nog spoortje giardia.
Het is acceptabel genoeg om niet weer met een kuur te beginnen dat is voor haar darmen ook niet zo fijn .
Het is gelukkig vaker goed als niet dus we houden het goed in de gaten.

Fijne week 

lotti18lotti19                                                                                                                                                                                                                 Lotje op de uitkijk
lotti20lotti21
Met haar baasje op een terrasje.                                                      Spannende nieuwe gebieden ontdekken.


27 april 2014We kregen een leuke mail over Lotje.
Lees maar mee wat haar vrouwtje over deze deugniet schrijft:

Zoals jullie op de foto's kan zien groeit Lotje goed en lijkt ze echt met de week hoger te worden.
We zijn soms een beetje verbaasd hoe groot ze al is en we zien dat het groeien nog wel even doorgaat.
Lotje vindt het heerlijk om door het bos te struinen en gaat dan ook op onderzoek uit,houd ons en Boomer wel goed in de gaten.
Van grote honden is ze wel een beetje bang en zoekt dan steun bij Boomer die haar heel stoer beschermt door overal tussen te gaan staan.
Het is een lekkerbekje die al weet dat er na een wandeling een hondesnoepje ligt te wachten.
Ze kan ook heel goed gaten graven in de tuin...............We hopen haar dat nog af te leren maar ze is heel slim en Boomer die het nooit heeft gedaan helpt haar zo nu en dan met graven dus dat wordt nog wel een projectje.
Ook in de auto gaan is geen probleem ze gaat achterin liggen en slaapt totdat we er zijn .
En gelukkig blijft het goed gaan met haar ontlasting dus dat is erg fijn.

Fijn weekend met al jullie hondjes

lotti15lotti16lotti17
       Wat een mooi koppie                                                                          Samen heerlijk in het bos rond struinen


14 april 2014We kregen een gezellige mail van Lotje
Lees maar mee wat het vrouwtje over Lotje schrijft:

Ik zag op jullie site dat jullie weer een drukke tijd met hondjes hebben gehad en wat fijn dat er weer goede plaatsjes voor zijn gevonden.

Ons Lotje is eindelijk van haar Giardia af dat heeft even geduurd en wat kuurtjes.
Maar nu al een week goede ontlasting.Hebben haar ook op rauw vlees (kvv) gezet en wisselen dat af met gekooke kip en natuurlijk haar puppybrokken.Hier doet ze het heel goed op
En wij heel blij natuurlijk want het was wel heel vervelend voor haar.
Lotje is helemaal zindelijk en geeft aan wanneer ze eruit moet echt heel knap.
Ook in de nacht zit de deur van de bench niet meer dicht en slaapt Lotje of in het mandje of heerlijk op de bank.
Alleen als we werken gaat ze nog in de bench maar dat geeft geen problemen.
Ze speelt graag met zachte knuffels en verzamelt die ook allemaal om haar heen heel erg lief.

Ze is ook flink aan het wisselen hebben al aardig wat tandjes en kiesjes gevonden dus geven veel knaagspullen zodat ze de meubels met rust laat....................

We genieten iedere dag van Boomer en Lotje .

Fijne week

lotti12lotti14
Samen met Boomer op de bank.                                                      Een puppieslaapje.


4 april 2014 We kregen een paar hele leuke foto's van Lotje.
lotti7lotti8lotti9
                Hallo ik ben hier.                                   Lekker zo'n steuntje.                                                 Soezen voor het raam.
lotti10lotti11
Samen met Boomer in de bench.                                              Dit ligt ook wel heeeeeel lekker!

Leuk al die foto's die zo hun eigen verhaal vertellen van hoe Lotje haar leventje er nu uit ziet.

We kregen later vandaag nog een leuk mailtje over Lotje.
Lees maar gezellig mee:

Het gaat hier goed met Boomer en Lotje ,soms ligt Boomer in de bench en Lotje heerlijk op de bank maar samen slapen op de bank vinden ze beide fijn.
Lotje slaapt ook tot 6u ongeveer in de bench even eruit en dan heerlijk in een mandje nog een poosje nasoezen in de slaapkamer.
Gisteren is ze in de sloot gevallen ze was op eendenjacht en gleed door................Martin viste haar er gelijk uit.Het heeft niet veel indruk gemaakt want vanmorgen stond ze er weer voor om een plons te maken.
Ze kan al goed reageren als we haar roepen maar dan moet er geen afleiding in de buurt zijn.Een vlinder of een vogel zijn veel leuker om achter aan te gaan .Ze speelt veel met andere honden in de buurt want spelen doet Boomer niet meer ook al probeert Lotje haar wel te verleiden tot stoeien.
We zijn erg blij met Lotje en dat ze het zo goed doet met alles,spelen,eten ,waaks zijn ,ondeugende dingen doen,en lekker slapen.
groetjes en een fijn weekend


14 maart 2014Weer een leuk berichtje van Lotje
Lees maar gezellig mee:


De eerste paar dagen was ze erg verlegen en bescheiden maar inmiddels is ze in en rondom huis al helemaal thuis en loopt vrolijk met haar staart omhoog .
Boomer was ook wat terughoudend en timde de eerste dagen maar die gaat ook weer gewoon haar gangetje en trekt haar grenzen als het haar teveel wordt.
Ze speelt iedere dag wel een poosje met een buurhondje en dat ziet er leuk uit.
De dierenarts denkt  dat Lotje wat jonger is als 5 maanden hij dacht aan zo,n 3.5 maanden ,maar dat blijft altijd gokken met zo,n klein hondje.
Verder eet en drinkt ze wel goed en lijkt haar plekje wel gevonden te hebben.
Ze is deze week steeds 2 uur alleen geweest en dat is heel goed gegaan .
Ongelukjes in de bench zijn inderdaad niet meer gebeurt soms nog wel in huis maar dat hoort bij het zindelijk worden.
We zijn erg blij met haar en genieten er volop van.

Het is heerlijk als we zulke fijne berichtjes krijgen.
Lotje zat te verpieteren in het asiel en nu heeft ze een lot uit de loterij
met twee hele lieve baasjes.

 


 10 maart 2014We hebben het eerste bericht over Lotje al binnen
Lees maar even mee:


Lotje(Lotti) heeft gisteren na de autorit die ze achterin wel spannend vond een stukje aan de riem gelopen.
Is op ontdekking door het huis gegaan en heeft op haar gemakje rond gekeken.
Ze volgt Boomer waar zij heengaat en lijkt zich dan veilig te voelen.
Heeft gisteravond wel 3 ongelukjes gehad allen in de bench maar dan kan gebeuren van alle spanning en veranderingen.
Heel even gepiept toen het deurtje van de bench dichtging maar van 24u tot 6 u geslapen lag er heel ontspannen bij.
Nu inmiddels alweer 2 rondes verder slaapt ze heerlijk in het mandje in de slaapkamer.
Ook al van mensen in de buurt bewonderende blikken voor de mooie riem en halsband gehad.
Al met al een goede nacht.


We vinden het fijn voor Lotti dat het al zo goed gaat.


9 maart 2014Gistermiddag is Lotti,die nu Lotje heet, geadopteerd. 
Ze krijgt een energiek vriendinnetje met de respectabele leeftijd van 15 jaar.
En natuurlijk hele lieve baasjes want anders hadden we haar niet meegegeven.
lotti4lotti5
                                                            Heel gezellig samen in het zonnetje
Hopelijk kan ze dat bij haar vriendinnetje ook doen.Samen slapen en samen spelen.

Het was weer een vreugde de kleine Lotti te zien opbloeien.
Lekker spelen maar ook genieten van de knuffels en het gezelschap van de honden en van ons.


7 maart 2014Lotti heeft ook grote lol op het veldje.
Het is een gezellig lief klein hummeltje.
Kruipt gewoon bij iedereen in de bench.
Als ze maar gezelschap heeft.
Er is behoorlijk belangstelling voor haar.
Dus wie weet heeft zij binnenkort haar plekje gevonden.
lottilotti1
             Soms kuipt ze in het huisje                                                                    Kiekeboe!
lotti2lotti3
De wereld is nog wel een beetje eng.....                                                              maar ook wel leuk


6 maart 2014


 

 

Verrassing!!!
Er is nog een opvangertje bijgekomen.
Ze hebben haar op het nippertje nog mee genomen uit een asiel
waar ze zat te verpieteren.
Het is een zeer bescheiden klein lief teefje van een maand of vijf.
Ze heet Lotti en is een schatje!

lotiloti1

loti2loti3